Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsrätten kan försvinna från Härnösand

Länsrätten i Härnösand flyttas till Sundsvall och 27 anställda berörs.

Det förslaget kommer från regeringsrättens ordförande, Sten Heckscher, som informerade personalen i torsdags.

- Enligt Heckschers förslag ska det bli två förvaltningsrätter, en i Umeå och en i Sundsvall som får ett mycket stort upptagningsområde, säger Ylva Johansson, lagman på länsrätten och Ångermanlands tingsrätt.


Vad är det då som gjort att utredaren Sten Heckscher fastnat för det här förslaget?


- Han vill effektivisera och höja kvalitén i en tid när ärendena blir allt mer komplicerade. Viktigt är också att man kan ha rimliga handläggningstider. Sist men inte minst handlar det också om att det blir lättare att rekrytera personal till Sundsvall, säger Ylva Johansson.


Finns det inga andra förslag i den här utredningen?


- Nja, det har övervägts andra alternativ men då kvarstår fortfarande frågan om svårigheten att rekrytera folk. Förslaget har ännu inte lämnats in till regeringen men det ska vara klart i slutet av den här månaden och Sten Heckscher har påpekat vikten av att trycka på för att vi ska få ett snabbt besked. Detta för att de anställda inte ska behöva gå omkring och fundera. Det här är ju ett radikalt förslag, säger Ylva Johansson.


Läs mer i lördagens TÅ.EGON SUNDLÖF
070-662 27 53