Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsmusikens tidigare chef kräver 115.000

Den tidigare chefen

kräver 115.000

Mannen som fick sparken förra sommaren vill ha ordentligt betalt av landstinget.

I en betalningsanmaning specificeras kravet totalt till 113.500 kronor i lön och 2.000 kronor i logi.

Störst och mest - cirka 60.000 - begärs för regi och andra insatser i operan Tango.

Andra ersättningar gäller bland annat övertid vid uppsättningen av Axion Esti, konsultarbete och översättning till spanska av en dokumentär om Pablo Neruda samt logi för en artist i slutarbetet på en cd-produktion.

För konstprojektet "7-sju" kräver mannen 25.000 kronor. Det är pengar för manuskript samt "scenografiskt och dramaturgiskt concetto".

"7-sju" syftar på de sju dödssynderna och är ett blandverk med teater, film, installation och musik. Projektet stoppades under hösten av landstinget när hans medverkan blev känd.

Betalningsanmaningen kommer från den tidigare chefens fackliga organisation Teaterförbundet. Landstinget får en vecka på sig att betala.

Huruvida man gör det är en annan sak.

- Tveksamt, vi får ta ett snack med Teaterförbundet nu. Om de begär förhandling så blir det förhandling, säger regionale utvecklingsdirektören Lennart Backlund.

Klas Leffler

0611-554830

klas.leffler@tidningen.to