Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsmusikchefen vägrar betala krav från landstinget

Länsmusikchefen vägrar betala krav från landstinget

Landstinget har nu skickat en faktura till förre chefen för Länsmusiken och kräver att han betalar de 25 000 kronor han fick i förskott i samband med en utlandsresa våren 2003.

Det var sedan han slutade sin tjänst på landstinget 1 juli 2003, efter den skarpa kritiken från revisorerna, som man upptäckte att det saknades kvitton och verifikationer för hotell och andra kostnader. Något som ledde till en polisanmälan förra hösten.

Polisutredningen är ännu inte klar och därför vill landstinget ha tillbaka pengarna direkt från länsmusikchefen .

Men han tänker inte betala. I ett brev från hans fackliga organisation, Teaterförbundet, bestrids fakturan i sin helhet.

Man hänvisar till den överenskommelse som träffades mellan landstinget 1 juli 2003 där parterna "avsagt sig möjligheten att rikta några ytterligare ekonomiska anspråk mot varandra".

- Den överenskommelsen "rensade bordet", säger Teaterförbundets jurist Lars Åström. Därför finns det ingen grund för fakturan. Det är landstinget som har bollen om man vill gå vidare med ärendet.

Överenskommelsen innebar också att länsmusikchefen fick 14 månadslöner à 35 000 kronor. Inklusive sociala avgifter kostade det landstinget närmare 700 000 kronor.

Leif Åhman