Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsbor lurade på hundratusentals kronor

Flera västernorrlänningar har lurats på hundratusentals kronor genom att köpa värdepapper i förvaltningsbolaget Witter Walwyn. Totalt handlar det om 452 svenskar som blivit blåsta.

- Det finns inget län som inte är drabbat i den här härvan. Det handlar om värdepapper utan värde. Tittar vi på enskilda ärenden så har folk blivit lurade från 30 000 kronor upp till 30 miljoner kronor, säger kriminalkommissarie Bernt Isaksson, operativ chef på rikskriminalen.

Den som efter den här artikeln försöker ta fram fakta om Witter Walwyn har stor chans att misslyckas.

- Därför att de kan heta nånting helt annat i morgon. Det kan komma ut information om att bolaget just blivit uppköpt och att kunden då hänvisas till en annan förvaltare som erbjuder nåt liknande. Det är bara påhitt alltihopa.

- Det råder naturligtvis förundersökningssekretess men vi har ändå gått ut och varnat de målsäganden som vi lyckats spåra upp. Det är först nu som vi har öppnat bölden och rådet från oss är att omedelbart stoppa inbetalningarna. Det är ett pedagogiskt problem därför att många ändå tror att dessa värdelösa papper fortfarande har ett värde. Det är uppenbart att folk har väldigt mycket pengar, säger Bernt Isaksson.


Läs mer i tisdagens TÅ.EGON SUNDLÖF
070-662 27 53