Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långtradare fast på E 4

Annons

Snöfall och kraftig blåst skapade trafikproblem på E 4 söder om Södertälje natten till torsdagen. Flera långtradare körde fast i halkan i norrgående körfält på motorvägen.

Det har varit flera proppar under natten. Just nu har vi fortfarande två långtradare som fastnat i bredd i höjd med Scandic söder om Södertälje, sade Daniel Bergenås på Vägverkets Trafik Stockholm vid fyratiden. Jag har hört om folk som suttit fast ett par timmar.

SMHI har varnat för trafikproblem i samband med tungt snöfall på ostkusten, i Skåne och på Gotland fram till torsdag kväll. Värst drabbas Gotland. Det väntas 1-2 decimeter nysnö i kombination med mycket hårda vindbyar, 21-23 meter per sekund.

Natten till torsdagen snöade det och blåste, men inga trafikproblem hade rapporterats vid fyratiden, enligt vakthavande befäl vid Gotlandspolisen.

SMHI varnar även för att snö, i vissa fall med kraftig vind, kan ge problem i Östergötland, Kalmar län, samt Blekinge och Skåne.