Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långseleföretagare fick kunglig medalj

Företagsledaren Ingvar Haglöf från Långsele fick på tisdagen ta emot Greve Carl Bernadottes Skogs. Det delades ut av kung Carl XVI Gustaf.

I samband med skogsnäringsveckan på Norra Latin i Stockholm, delade kungen ut skogsbrukets utmärkelser till fem personer som gjort värdefulla insatser för skogarna både i Sverige och internationellt.

Ingvar Haglöf startade sitt företag som en hobbyverksamhet men det har nu utvecklats till en internationellt marknadsledande aktör. Priset fick Haglöf för de instrument för inventering av skogar som Haglöfs utvecklat. Instrumentet används numera i praktiskt taget alla skogsländer i världen.

Övriga pristagare var Mari André, skogsägare från Bromma, Marie Sander, skogsägare från Eksjö, samt jägmästare Bo Nilsson från Stockholm och skoglige doktorn Jonas Jacobsson från Sigtuna.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68