Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långsele vårdcentral kan bli kvar

Det finns sex vårdcentraler i Västernorrlands landsting som drivs på entreprenad.

Långsele kan bli den sjunde.

- Vi är öppna för möjligheten, säger Gunvor Eriksson, ordförande i landstingsfullmäktige.

I februari fattade landstinget beslutet om att lägga ned vårdcentralen i Långsele och flytta patienterna till vårdcentralen i Sollefteå. I planerna fanns också budgeterat för att utöka och förbättra Skärvsta vårdcentral.

Men Långseleborna har protesterat och skapat en arbetsgrupp ska verka för att finna en lämplig entreprenör som kan driva vårdcentralen. Berit Vedin är en av de som verkar i arbetsgruppen.

- Vi har ett par namn på entreprenörer som är intressanta, säger Berit Vedin.

Arbetsgruppen har skapats helt spontant av privatpersoner boende i Långsele. De tycker att det är nog med alla nedskärningar i området.

Gunvor Eriksson är ordförande i Landstingsfullmäktige och hon är positiv till vårdcentraler på entreprenad.

- Sex stycken vårdcentraler som drivs på entreprenad finns det i Västernorrland idag, men enligt ett beslut i landstingsfullmäktige kan det bli upp till åtta vårdcentraler, säger Gunvor Eriksson.

Däremot är det ont om tid för arbetsgruppen att skaffa en entreprenör. Landstinget vill i sådana fall ha in ett förslag så fort som möjligt, för nu börjar man snart planera för investeringarna för Skrävsta vårdcentral.


JOHANNA DAHLIN
0620 -257 93