Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långsele läggs ner, Själevad skjuts upp

Besked dröjer om vårdcentralen i Själevad. Landstinget beslutade på onsdagen att återremittera frågan och se över hela vårdcentralsstrukturen i Ö-viks tätort på nytt.

Återremiss klubbades efter en och en halv timmes debatt med heta känslor och många Ö-vikspolitiker som byttes av i talarstolen.

- Ett skitsvårt beslut men ibland måste man ta ett skitsvårt beslut, tyckte exempelvis Mikael Strandman (v), född och uppvuxen i Själevads församling, och försvarade majoritetsförslaget att lägga mer.

- Märkvärdigt att inte folkviljan spelar någon roll. Av 6 700 listade på Själevads vårdcentral har mer än 5 000 skrivit på en protest, menade Leif Vestin (c), en av de ihärdigaste motståndarna.

Vestin & Co fick till slut som de ville. Själevad och övriga tre vårdcentraler i tätorten utreds på nytt och kommer upp igen på nästa fullmäktigemöte 23-24 april.

Övriga ändringar i primärvården antogs som väntat. Det innebär att Långsele vårdcentral läggs ner, att primärvårdsjouren i Sundsvall flyttar ut från sjukhuset och att asylhälsovården läggs ut på sex olika vårdcentraler.KLAS LEFFLER
070-555 20 14

Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51