Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

VC-omstart utan Lindström

/

Världscupen i skidskytte återupptogs i Oberhof på fredagen, men Anundsjös Fredrik Lindström tävlar först på söndag.
Anledningen: OS-satsningen går först.

Annons

När Sporten nådde Lindström på fredagen satt han på Arlanda och väntade på sin flight till Frankfurt. Samtidigt som han landade i Tyskland strax innan tretiden, värmde Magnus Jonsson, Christoffer Eriksson och de herrarna i det svenska landslaget upp inför världscupsprinten i Oberhof.

En tävling som Lindström alltså inte deltar i – och det har varit bestämt sedan länge.

– Det har varit min grundplan hela tiden, att hoppa över den här tävlingshelgen och i stället träna på hemma inför OS, säger Lindström.

Men...

– Nu blir det så att jag åker och deltar i masstarten på söndag ändå.

När bestämde du dig för att trots allt tävla i Oberhof?

– Det var i Frankrike, i sista tävlingen innan OS... Nej, jag menar innan jul!

Det är mycket OS nu..?

– (skratt) Ja, man slänger in det lite varstans. Hur som helst satt jag och Johan Hagström (förbundskaptenen, reds. anm.) i Frankrike och såg över planeringen och kom fram till att det skulle passa ganska bra om jag åkte masstarten ändå. Det blev en bra kompromiss.

Skälen till att Anundsjöåkaren väljer att delta i masstarten är flera. Dels är han med sin femteplats i ett fint läge i den totala världscupen. Dels grundas också masstarten i OS delvis på världscuppoäng.

– När de fyller startlistan där är de 15 första i världscupen givna en plats och det skulle kännas skönt att ha det klart. Det kändes lite tufft att stå över alla tävlingar, säger Lindström och fortsätter:

– Sedan är ju tävling bra träning det också, och jag är sugen på att tävla igen. Jag känner att jag har en god chans att göra bra resultat.

Efter Oberhof återstår ytterligare två världscuptävlingar, i Ruhpolding och Antholz-Anterselva, innan säsongens stora begivenhet inleds i Sotji.

– Jag tänker köra hela programmet fram till OS, det blir fyra individuella lopp till och två stafetter, säger Lindström.

Mer läsning

Annons