Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Britta tvåa i Bruksvallarna – Johanna överraskade

/

Sollefteås Britta Johansson Norgren visade återigen att hon tillhör toppskiktet bland landets längdskidåkare.

I damernas fristilslopp över 10 kilometer var Britta tvåa i mål, slagen endast av suveräna Charlotte Kalla.

Annons

– Det var ett bra lopp. Jag ville göra ett jämnt lopp över hela banan, inte gå på för mycket uppför men trycka på lite utför och på platten, sa Britta i SVT efter loppet.

Britta som var fyra i fredagens premiärtävling och nu tvåa har verkligen fått en kanonstart på säsongen där hon även i år står utanför A-landslaget.

– Målet här i Bruksvallarna var att göra bra tävlingar och på så sätt försöka kvalificera mig för en plats i världscupen, fortsatte Britta.

Det är mycket som talar för att hon får chansen redan i premiären i Kuusamo i Finland nästa veckoslut.

En riktig knall levererades av klubbkamraten Johanna Meyer som gjorde ett fantastiskt bra lopp och körde in som 8:a i det internationella fältet, och bland svenskorna var hon 5:a. Johanna var 27 sekunder bakom Britta Johansson Norgren och bara 3 sekunder efter Anna Haag som var trea av svenskorna.

Kul för Johanna och för Sollefteå Skidor som kan få ett riktigt lyft i vinter på damseniorsidan om det fortsätter i den här stilen.

Övriga Sollefteåtjejer var Elin Mohlin som slutade 21:a (14:e av svenskorna), Marika Sundin 25:a (17:e av svenskorna) och Julia Jansson 37:a (29:a av svenskorna).

Sara Nordstrand, nu tävlande för Hudiksvall, slutade på 34:e plats (26:a av svenskorna).

Mer läsning

Annons