Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storsatsning på ett nytt målsystem

/
  • Ett nytt uppgraderat målsystem har installerats på Hallstabergets skidskyttestadion i Sollefteå.

Skidskyttestadion på Hallstaberget i Sollefteå har fått ännu ett ansiktslyft.

För över 500 000 kronor har en uppgradering gjorts av målsystemet som nu är toppmodernt.

Annons

– Nu har vi inte bara en av Sveriges, utan också en av hela världens bästa träningsanläggningar på Hallstaberget, säger I 21:s IF ordförande Hans Nauclér.

Landets ledande tävlingsanläggning finns i Östersund och där pågår en förnyelse av hela anläggningen till en kostnad av ungefär 50 miljoner kronor.

I Östersund hade det ett målsystem – det så kallade Kurvinensystemet från Finland – som inte var mer än tre år gammalt men som byttes ut.

– Vi fick chansen och köpte systemet som därefter har uppgraderats i i Finland och nu installerats i vår anläggning. Hela systemet är toppmodernt och är det bara rätt justerat är registreringen av träffar 100-procentig.

– Alla träffar registreras direkt in i datorn och det känns skönt att vi i fortsättningen inte behöver förlita oss på ett reservsystem som vi använt de senaste fem åren, fortsätter Hans Nauclér.

I 21 IF fick 300 000 kronor i bygdemedel för det här ändamålet och därutöver har de gjort egna insatser i form av att pengar och arbetsinsatser.

– Vi har jobbat 100-tals timmar på anläggningen med att bland annat plocka bort kablar och måltavlor. All kabel som var draget var som ett stort flipperspel, säger Hans och skrattar.

I 21 IF planerar i vinter för tävlingar i form av bland annat Sverigecupen och dessutom hoppas de, i samarbete med det intill liggande hotellet, att skidskyttestadion ska användas som träningsanläggning.

– Jag tror att det här kan bli attraktivt för flera nationer och framför allt innan de anländer till Östersund för att tävla i världscupen och kanske så småningom i VM. Det är möjligt att det kommer några redan det här året, spekulerar Hans.

Skidskyttestadion på Hallstaberget är enligt Hans Nauclér den enda föreningsägda anläggningen av sitt slag i Sverige. I 21 IF tog över år 2000 och sedan har ungefär 10 miljoner kronor investerats i anläggningen.

Mer läsning

Annons