Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå fyller hela landslaget

/
  • Sollefteås unga backhoppare Marcus Flemström, Anton Eriksson och Sebastian de Wall ska på juniorlandskamp i Finland.

Sollefteå kommer att vara väl representerade i juniorlandskampen på längdskidor och i backe som avgörs i finska Rovaniemi det här månadsskiftet.

Annons

Tidigare har vi berättat om Jenny Solin som blev uttagen i längd och nu kan vi också skriva ner att två backhoppare, samt en som både tävlar i backe och i nordisk kombination, kommer att göra Jenny sällskap till vårt grannland.

– Alla hoppare i landskampen kommer från Sollefteå, berättar ledaren Jerker de Wall, inte helt utan stolthet i rösten.

De backhoppare som blivit uttagna är Sebastian de Wall, Marcus Flemström samt även Anton Eriksson, födda 1999 och 2000, som ska tävla i både backe och nordisk kombination.

– Det här är tre killar som går bäst i landet för tillfället av de äldre ungdomarna. De har utan tvekan talang, problemet för oss är väl att konkurrensen inte är som bäst här i Sverige utan därför måste vi söka oss utanför landet och det medför en hel del långa resor, berättar Jerker de Wall som genom Svenska Skidförbundet har ansvaret för backhopparna på ungdomssidan.

– Inför den här juniorlandskampen måste vi dock komma ihåg att de här killarna är väldigt unga och att de i Finland tävlar mot konkurrenter som i många fall är flera år äldre.

Sollefteåungdomarna har nyligen varit i Norge och tävlat och om inget oförutsett blir det resor förutom nu till Finland även senare till Frankrike och Polen.

– Man kan kalla det en världscup för ungdomar som vi åker runt och försöker vara med på så långt det är möjligt.

Anton Eriksson är den som får tävla dubbelt, alltså i både backe och nordisk kombination:

– Det ska bli kul och jag ser fram emot det här, säger Anton som i princip tränar varje kväll genom att han har två moment som måste utvecklas.

Är du nervös inför din landslagsdebut?

– Nej, inte alls. Det känns bara inspirerande.

Mer läsning

Annons