Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidskytteframgångar för Sollefteå

Efter en tävlingsvända i Europa har I 21 IF:s Jenny Jonsson hittat formen. I helgen vann hon Swe Cup på ett imponerande sätt.

– Jag har haft en bra känsla på slutet, säger hon.

Annons

I tuffa väderomständigheter med bitande kyla och kraftiga vindar vann Jenny Jonsson från Sollefteå skidskyttet i en deltävling av Swe Cup. Hon gjorde det med en segermarginal på nästan två minuter.

– Alltid kul att vinna. Man är ju en tävlingsmänniska. Jag har haft en bra känsla på slutet och det här är skönt för självförtroendet, säger Jonsson och fortsätter:

– Det har tagit sig allt längre säsongen har gått och känns som att det är på väg åt rätt håll igen, och det är himla skönt. Jag tycker det har känts bra sista två veckorna då jag kört i Europa. Jag kände att jag hade chansen i alla fall.

Efter lördagens sprint gick Jonsson ut med en 25 sekunders ledning i söndagens jaktstart. Och Jonsson hade inga problem att till och med utöka segermarginalen.

– Jag sköt väldigt bra och kände att jag hade kontroll loppet igenom, säger Jonsson som sköt fullt i jaktstarten.

Vad är du mest nöjd med i helgen?

– Framför allt åkningen fortsätter ligga på en bra nivå. Det har varit jätteskönt.

I den tävling där Jenny Jonsson vann kom I 21 IF:s Elisabeth Högberg på en andraplats. I klass D16 lyckades Viktoria Karlsson, också hon från Sollefteå, ta en andraplats. Även i H18 blev Sollefteå lyckosamma med en bronsplats för Sebastian Samuelsson. I herrarnas äldsta juniorklass blev Anundsjös talang Victor Olsson tvåa.

Mer läsning

Annons