Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lindström: Det sket sig

/

Historien upprepade sig för Fredrik Lindström.

I det allra sista skyttet i jakstarten i Le Grand Bornand tappade han en medaljplats.

Annons

I lördagens sprint bommade Anundsjöåkaren Fredrik Lindström det tionde och sista skottet och fick därmed se sig dala från en förmodad pallplats till en slutlig åttondeplats.

Som åtta gick han sedan ut i söndagens jaktstart. Det första skyttet strulade lite och han bommade ett skott där, men därefter kom Lindström in i det och med sin starka åkform avancerade han i fältet.

Inför det sista, stående, skyttet låg han ånyo på medaljplats – men det fallerade även denna dag. Två missade skott innebar att Lindström fick åka två straffrundor och föll från tredje plats till en slutlig 18:e.

Bäste svensk blev i stället Carl-Johan Bergman som avancerade från 27:e till fjärde (!) plats.

Lindström var missnöjd efteråt.

– Jag hade världens läge och så sket det sig på det här viset. Det var ganska mycket strul i det här loppet, sa Lindström när han intervjuades i TV4, och om första skyttet sa han så här:

– Jag slarvade i repeteringen. En kula flög i väg så jag fick plocka ett extraskott. Även där tappade jag sju, åtta sekunder.

Skidskyttarna går nu in i ett tävlingsuppehåll över jul, och Fredrik Lindström är trots allt nöjd med hur det har sett ut hittills.

– Jag har haft bra åkning hela december och är väldigt bra med i totala cupen också. Jag har ändå fått de svar jag ville. Jag är med i matchen och har chansen i varenda lopp – och det är det viktiga.

Mer läsning

Annons