Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har svårt i det här föret"

/

Britta Johansson Norgren fick förtroendet att köra sista sträckan för Sverige.

– Tyvärr kände jag direkt att jag inte hade benen för att gå så fort som det krävdes, sa Britta till SVT efter den svenska sjätteplatsen i VC-stafetten i Lillehammer.

Annons

Sollefteå SK-åkaren Britta Johansson Norgren visade under lördagens individuella klassiska lopp över 10 km i norska Lillehammer att formen fortfarande finns där.

Britta slutade förvisso en bra bit efter den bästa svenskan Charlotte Kalla (drygt två minuter), men den svenska skidettan hade å andra sidan bara Justya Kowalczyk framför sig i resultatlistan. Britta slutade på 22:a plats och fick därmed ytterligare VC-poäng. Just nu ligger hon på 14:e plats i sammandraget med 110 poäng.

Britta fick förtroendet att ta den avslutande sträckan för Sverige i söndagens stafett.

Ida Ingemarsdotter körde första sträckan och växlade som sjua till Hanna Eriksson. Eriksson plockade en placering, men tappade mycket tid till topplagen med fantastiska Therese Johaug i särklass.

Tredje sträckan kördes av formstarka Charlotte Kalla. Hon plockade in mycket tid och vid sista växlingen hade Sverige sällskap med USA och de hade andraplacerade Finland inom synhåll.

– Amerikanskan satte fart direkt och jag försökte hänga på i rygg så länge det bara gick. Jag kände tyvärr direkt att jag inte var tillräckligt pigg i benen i dag för att kunna göra ett bra lopp, synd att säsongens klart sämsta lopp skulle komma i just stafett, konstaterade Britta i SVT:s intervju.

Britta fick släppa iväg amerikanskan Higgins och innan målgång hade hon även passerats av Norge lag 2 och Ryssland.

Men till saken hör att tävlingarna kördes i ett ymnigt snöfall med mycket lös snö i de sladdriga spåren.

– Jag har svårt i det här föret, men jag försökte i alla fall hänga på i pallstriden så länge det bara gick. Sen om man slutar fyra eller sexa spelar mindre roll.

Mer läsning

Annons