Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vidare jaktefter OS-biljett

/

Magnus Jonsson lyckades inte förbättra sin 16:e plats från sprintloppet i Oberhof utan i jaktstarten som följde föll han tillbaka i fältet och hamnade till sist på 33:e plats efter totalt 5 straffrundor..

Annons

Magnus blev dock bäste svensk igen, men frågan är nu hur de resonerar i SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) som fortfarande har en plats öppen i herrtruppen till OS i Sotji.

Det krävs nog att Magnus presterar bra resultat nästa helg då världscupen fortsätter i Ruhpolding. Lyckas han inte där minskar chanserna avsevärt för en OS-biljett.

Före detta landslagsskidskytten David Ekholm satt som expert i studion i tv 4 i dag och kommenterade tävlingarna och han satte ett stort frågetecken för Magnus möjligheter att nå OS. David Ekholm slog direkt fast att Magnus måste prestera bra resultat i de världscuptävlingar som återstår innan OS. Om inte blir det svårt för honom menade David som spekulerade i att SOK kanske väljer att satsa på någon yngre åkare i stället och han pratade framför allt om Christofer Eriksson.

Magnus är som bekant 31 år medan Christofer fyller 24 år i februari och eftersom det här handlar om en reservplats talar en del för att man väljer en yngre förmåga med tanke på tiden efter OS också.

Men det är absolut inte kört för Magnus, utan kan han plocka fram ett vasst skytte kombinerat med bra fart under skidorna i kommande VC-tävlingar finns chansen.

Det blev dubbelt norskt i jaktstarten. Emil Hegle Svendsen vann på nytt före landsmannen Ole Einar Björndalen och fransmannen Martin Fourcade.

Mer läsning

Annons