Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallstasvängen fixar premiären

/
  • Tävlingsledaren Jessica Strömberg ser med tillförsikt fram emot skidpremiären Hallstasvängen i Sollefteå som bjuder på ett stort startfält.

Nu är det äntligen dags för skidpremiär på längden i distriktet.

Först ut är Sollefteå Skidor som i sitt första arrangemang någonsin står som värd för Hallstasvängen på söndag.

Annons

– Vi har 120 anmälda åkare och fortfarande har anmälningstiden inte gått ut. Det är betydligt fler deltagare jämfört med förra året och det är vi förstås glada över, säger tävlingsledaren Jessica Strömberg.

Vårby skidor hade kunnat vara först ut med Decemberloppet den här säsongen eftersom de hade lördag som tävlingsdag, men redan i söndags kastade arrangörerna i Örnsköldsvik in handduken och nu är det bestämt att den tävlingen ska avgöras i januari.

Sollefteå Skidor hade förhoppningar att arrangera den här tävlingen redan för ett par veckor sedan. De såg ut att kunna förverkliga sina planer, men i allra sista stund blev det väderomslag och de kunde inte spruta tillräckligt med konstsnö på Hallstaberget.

Men nu är det andra förutsättningar och det har producerats konstsnö i stora mängder under de senaste dygnen och om inte prognoserna för de närmaste dygnen ändrar sig fullständigt ska det inte vara några problem att köra tävlingen.

Spåren för tävlingen kommer inte att läggas förrän på lördag, men Jessica Strömberg tror att den befintliga snön räcker för en hyfsad lång slinga ut från stadion.

– Det vi kan slå fast är att det blir någon form av varvlopp och jag skulle uppskatta att de kan göra en slinga på över 2 kilometer i alla fall.

Sollefteå Skidor är väl rustade inför arrangemanget och närmare 50 funktionärer kommer att vara på plats och göra sitt för att det här ska bli en riktigt bra tävling för såväl aktiva som publik.

Tyvärr saknas Sollefteås egna elitåkare i tävlingen genom att de är ute på olika internationella uppdrag som världscupen, Skandinaviska Cupen o Universiaden. Men det finns självklart andra duktiga åkare som startar i Sollefteå. Jörgen Brink får gälla som favorit i herrarnas seniorlopp över 15 kilometer medan Sara Nordstrand bör ha goda chanser i damernas millopp.

Mer läsning

Annons