Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fantastiskt kul att representera Sverige"

/
  • Sollefteås Ebba Andersson och Jenny Solin får chansen i JVM respektive Nordiska Juniorlandskamp.

JVM väntar för skidlöftena från Sollefteå.

Annons

Det blev dubbelt firande för Sollefteå Skidor när trupperna till JVM i Val di Fiemme och Juniorlandskampen i Rovaniemi presenterades. Skidlöftena Ebba Andersson och Jenny Solin får chansen och gör båda sina landslagsdebuter i månadsskiftet.

Dessutom tog även Simon Lageson, fostrad i Hägglund och nu i Åsarna, en plats i den svenska herrtruppen som åker till Italien.

– Fantastiskt kul att vi får representera Sverige. Det här är det största man varit med om hittills i skidkarriären, ansåg både Ebba och Jenny när Sporten träffade dem under onsdagen i Sollefteå.

Ebba 16 år och Jenny 17 år studerar båda till vardags vid GB-skolans skidgymnasium i Sollefteå. Ebba går sitt första år medan Jenny är inne på sitt andra.

– Det är toppen och betyder mycket för utvecklingen, slår båda fast.

Ebba Andersson har gjort en sensationellt bra säsong med tanke på att hon fortfarande bara är 16 år och hon har övertygat i såväl junior- som senior sammanhang i vinter. Men om det skulle räcka hela vägen fram till en plats i JVM-truppen kunde man tidigare bara spekulera i.

– JVM är ingenting jag funderar över utan kommer jag med i laget är det ren bonus, har Ebba poängterat flera gånger i vinter.

Efter helgens JVM-test och cuptävling i Idre säkrade hon biljetten till Italien efter att hon vunnit masstarten och nått en framskjuten placering även i det traditionella loppet över 5 kilometer.

– Det är klart att jag blev jätteglad och överraskad när beskedet kom att jag blivit uttagen. Nu ska jag göra allt jag kan för att komma bra förberedd och göra bra resultat i de JVM-lopp där jag får chansen.

Även Jenny Solin visade kvalitéer i Idres längdspår som duger länge i juniorsammanhang i landet. Jenny gjorde sitt absolut bästa lopp för säsongen i masstarten och spurtade in som tvåa bakom just Ebba Andersson.

Dubbelt Sollefteå Skidor i topp alltså.

– Det var det bästa med hela helgen i Idre, skrattade Sollefteåtjejerna.

JVM i Val di Fiemme pågår mellan 29 januari och 3 februari och de tävlar i sprint, 5 kilometer, skiathlon och stafett. Nordiska Juniorlandskampen i Rovaniemi är mellan 31 januari och 2 februari och programmet är detsamma som i JVM med undantag för skiathlon.

Mer läsning

Annons