Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ebba kör om en JVM-biljett

/
  • Sollefteå Skidors Ebba Andersson kör för en JVM-biljett i Idre det här veckoslutet.

Sveriges trupp till JVM i Val di Fiemme ska snart spikas, men först vill landslagsledningen syna resultaten i helgens Sverige Cup som har flyttats från Örebro till Idre.
Konkurrens är hård men Sollefteås unga jättelöfte Ebba Andersson finns i allra högsta grad med i diskussionen efter flera fina resultat i vinter.

Annons

– Men JVM är ingenting jag funderar över eller har satt som mål i vinter. Skulle jag bli uttagen ser jag det som bonus, säger Ebba Andersson som med sina 16 år tillhör de yngsta i fältet.

På grund av snöbrist i Närke har tävlingarna flyttats till snösäkra Idre där det dock förväntas bli ett riktigt kyligt veckoslut. Det spekuleras i minst 15 minusgrader när tävlingarna inleds med 5 kilometer klassisk stil för damer och 10 kilometer klassisk stil för herrarna under fredagen. Därefter ännu kyligare senare i helgen.

Ebba Andersson är i bra form och gjorde så sent som den gångna helgen en kanoninsats i Skandinaviska Cupen i Piteå där hon körde in som 13:e svenska bland seniorerna.

Oerhört imponerande, men Ebba väljer trots den fina insatsen att inte ta till några stora ord:

– Det gick väl bra och jag gjorde vad jag kunde för dagen.

I veckan har hon tagit det relativt lugnt och varvat träning med vila:

– Jag hoppas att formen ska vara bra i helgen. Det är bara att gå ut och köra och inte fundera så mycket över vad som gäller, svarar hon på frågan hur mycket hon tänker på JVM-uttagningen.

Nu är det inte bara Ebba Andersson från distriktet som finns med i Idre där man fortsätter tävlandet under lördag och söndag med sprint och masstart.

Ytterligare 13 åkare från Sollefteå, Graninge, Nordingrå, Vårby och Hägglunds är anmälda till fredagens klassiska lopp.

Mer läsning

Annons