Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Anton är fascinerande"

/

Anton Lindblad får mycket beröm av förbundskapten Rikard Grip.
– Han har tagit för sig bra och utvecklats i träningen, säger Grip.

Annons

En halv meter snö mötte längdlandslaget när de på tisdagen kom fram till italienska Livigno för att påbörja ett 15 dagar långt träningsläger i alperna.

Sollefteå SK:s Anton Lindblad, som blir 23 år i slutet av oktober, har givetvis OS i tankarna.

– Man ska vara ödmjuk och det finns många rutinerade åkare i laget. Ett par har kommit upp i världsnivå. Anton har framtiden för sig och vi har ett VM på hemmaplan 2015. Sedan kommer ju fler OS, säger Rikard Grip.

– Men inte sagt att han kommer med till detta OS.

Media får inte göra telefonintervjuer med åkarna under detta läger. De stora kvällstidningarna, radio och tv är på plats för att göra reportage.

– Vi vill att åkarna ska kunna koncentrera sig på träningen.

Rikard Grip är alltså belåten med Anton Lindblads statuts.

– Han har ju kommit in från U-laget. Det är tuffaste året han har tränat. Anton har visat att han tål tuff träning. Intervalltester har visat att han hänger med de bästa. Anton har framför allt utvecklat uthållningsbiten. Dessutom har han varit frisk och skadefri och det visar att han tål en tuff belastning.

– Det ska bli spännande att se hur långt det ska räcka. Anton har mognat som person också.

Vilken typ av skidåkare är han?

– Anton är fascinerande, för det är svårt att trycka på någon grej. Han är duktig på det mesta. Kan åka både skate och klassiskt.

Två andra från Sollefteå SK, Britta Johansson Norgren, 30, och Robin Bryntesson, 28, står utanför landslaget.

– Robin är en duktig sprintåkare och han kommer säkert att köra nåt för Sverige i vinter. Har hört att träningen går bra för Britta. Hon gör en spännande resa tillbaka efter barnafödande, säger Rikard Grip.

Vet du något om junioren Simon Lageson som lämnat Hägglunds för Åsarna?

– Han är duktig och det ska bli spännande att följa honom. När jag jobbade som tränare på skidgymnasiet i Järpen hade jag Simon under hans första år där.

Rikard Grip har ett reducerat manskap med sig till mellan-Europa. Johan Olsson, Emil Jönsson och Daniel Richardsson saknas.

Det var bestämt sedan länge att Olsson skulle ha ett eget upplägg innan man går på snö i Sverige. Daniel jobbar fortfarande med rehabilitering efter sommarens skada. Emil Jönsson får träna igång på hemmaplan efter en förkylning. Detsamma gäller Anna Haag som också varit sjuk. Lisa Larsen stannar hemma på grund av förkylning.

Mer läsning

Annons