Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna-Karin sköt bort sig i stafetten

/

Svenska skidskyttedamerna misslyckades – igen.
Den här gången var det Anna–Karin Strömstedt som inte höll ihop skyttet på andra sträckan och därför försvann alla möjligheter för Sverige att nå en bra placering.

Annons

Elisabeth Högberg inledde för Sverige och var skapligt med efter första sträckan.Visserligen bara en blygsam 14:e plats, men avståndet uppåt skrämde inte utan det fanns alla möjligheter att klättra i fältet.

Anna–Karin Strömstedt, som normala fall, anses var den mest kompletta av damerna inledde också starkt och sköt fullt direkt.

Hon följde upp med tre skott och tre träffar i stående, men sedan havererade allt för henne. Anna-Karin missade fem skott i följd, varav tre extra skott, vilket medförde att hon drog på sig två straffrundor och sedan var den här dagen förstörd för de svenska damerna.

Sverige slutade på 14:e plats och var inte mindre än 4 minuter och 14 sekunder bakom Ryssland som vann knappt före hemmanationen Tyskland.

Sverige behöver en topp 6-placering för att SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) ska ge dem en chans i Sotji, men det känns verkligen avlägset eftersom de inte lyckats en enda gång i vinter.

Nu har de bara en chans kvar dessutom och det är i Antholtz nästa helg då den sista VC-stafetten innan OS i Sotji avgörs.

Herrarna kör stafett under torsdagen med Fredrik Lindström på tredje sträckan. Tobias Arwidsson inleder följt av Björn Ferry medan Carl-Johan Bergman tar sista sträckan.

Mer läsning

Annons