Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väg till Sotji för Hans Olsson

Annons

Det brutna benet har återhämtat sig. Det är värre med rankningen. Vägen till Sotji börjar kännas rätt lång för Hans Olsson.

Det är lite svårt att säga att man ska ta OS-medalj när man startar som 76:a, säger alpinåkaren.

I morgon och på lördag väntar superkombination respektive störtlopp i Wengen i Schweiz. Sedan återstår bara farthelgen i Kitzbühel för att ordna en OS-biljett.

Samtidigt var Olsson trots sitt startnummer 25:a i dagens träning inför Wengens störtlopp på lördag. Landslagskollegan Douglas Hedin var 33:a.

Det har inte varit så lätt i år att starta långt bak. Därför är det så viktigt att få de där livstecknen ibland. Det går ju, det är skönt, säger Olsson.

Douglas Hedin får stå över superkombinationen, eftersom Sverige fick bara en startplats i morgondagens tävling. 22-åringen känner dock igen problematiken inför lördagens störtlopp. Utan rankningspoäng blir man rätt ensam uppe vid start till slut.

Så är det ju. Jag har åkt bra ibland, dåligt ibland. Just nu tänker jag inte alls på OS, det känns inte som att man har någon chans längre. Då kanske man kan slappna av lite i stället, säger Hedin.

Mer läsning

Annons