Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länet får miljoner i EU-pengar

Totalt har 230 miljoner kronor av EU:s Mål 2 medel fördelats på 34 olika projekt i Västernorrland och Jämtland. Projekten har lika mycket medfinansiering från offentliga aktörer så totalt satsas 460 miljoner kronor.

Kramfors kommun får 18 800 000 kronor för att skapa en hållbar trafiklösning i form av ett resecentrum. Totalt satsas 49 miljoner på projektet och länsstyrelsen bidrar med en större summa av detta.

Även Härnösands kommun får stöd med 13 750 000 kronor för att färdigställa sitt resecentrum.

Till projektet Nästa Kramfors går närmare 2 miljoner kronor för att stärka regionens förutsättningar att erbjuda människor bra boende, livsmiljö och arbetsmarknadsmöjligheter.

Närmare 9 miljoner kronor i stöd går till länsstyrelsen för att användas till att göra Skuleskogens nationalpark mer tillgänglig. En ordentlig och inbjudande portal, parkeringsplatser och rastplatser inne i nationalparken ska iordningställas.

Den enskilt största mottagaren av EU-stöd är Mittuniversitetet, 11 av totalt 25 projekt som får medel från regionala fonden rör forskning och utveckling vid universitetet. Sammantaget handlar det om 50 miljoner kronor.


Läs mer i torsdagens TÅ.INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78