Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingsledningen har fått besked: VI kan lösa bemanningen på akuten

Läkarkåren för kirurg- och ortopedi vid i Sollefteå har nu en plan klar för hur de ska lösa bemanningen vid akutmottagningen i sommar.
– Vi har en lösning och har meddelat det till landstingsledningen, bekräftar Bo-Göran Widman, överläkare i allmänkirurgi vid Sollefteå sjukhus.

Nu är det alltså upp till landstingsledningen att avgöra om de godkänner planen och därigenom låter akutmottagningen behålla den servicegrad de har i dag:

– Vi skickade ut ett mejl under onsdagseftermiddagen och redan har doktorer från olika håll hört av sig och sagts sig vara beredd att jobba i Sollefteå. Vi har även egna underläkare som är beredd att ta av sin egen semester för att vi ska kunna lösa det här, fortsätter Bo-Göran Widman.

De i landstingsledningen som fick mejlet är Nina Fållbäck Svensson, Leif Israelsson, Johan Nilsson och Inger Bergström.

Susanne Sjöstedt: Vi har hört det där om "svårrekryterat" förr...

– Jag kan varken säga bu eller bä eftersom jag inte sett någon plan ännu. Men jag har varit i kontakt med en av representanterna som stod bakom mejlet och bett att få en plan över hur det ska se ut senast i morgon (läs fredag), kommenterar Johan Nilsson, länsverksamhetschef för ortopedin.

Johan Nilsson berättar att det han tagit del av i form av ett mejl från Sollefteå är ett meddelande att läkarkåren i Sollefteå löser bemanningen:

– Men eftersom jag inte sett planen över hur det ska lösa det är det svårt att ge några kommentarer.

Vad tycker du spontant om att läkarkåren engagerar sig och försöker hitta en lösning?

– Ja, det är väl bra om man försöker hitta en lösning. Det är det fullt fritt för dem att göra.

Är du förvånad över deras initiativ?

– Nej, jag är inte förvånad.

Läkarkåren i Sollefteå jobbar nu med att samla in namn över de som anmält sig villiga att arbeta vid akutmottagningen i sommar.

Sollefteå behöver rekrytera mindre än en överläkare i genomsnitt per vecka, samt tre underläkarevikarier tre-fyra veckor i slutet av sommaren.

Läs också: Succé för Majeds kampanj – tips på läkare och sjuksköterskor strömmar in

Läs också:Hultin (V) rasar över hotet mot akuten i Sollefteå: "Förödande för demokratin"

Läs också: Läkarkåren i Sollefteå: Vi ska lösa bemanningen i sommar