Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingskaoset

Ur Tidningen Ångermanland:

1 mars säger sjukhusdirektör Nina Fållback Svensson att det finns planer att stänga (kirurg och ortopedi) i Sollefteå över sommaren. "Vi har svårighet med bemanningen".

2 mars efter Majed Safaees privatakampanj för att rekrytera personal: Fyra intresseanmälningar från läkare och tips på tio andra som skulle kunna var intresserade. Det var resultatet efter en halv dags kampanjande.

3 mars "Vi har en lösning och har meddelat det till landstingsledningen", säger Bo-Göran Widman, överläkare i allmänkirurgi vid Sollefteå sjukhus.

4 mars Johan Nilsson, länsverksamhetschef för ortopedin. "Vad tycker du spontant om att läkarkåren engagerar sig och försöker hitta en lösning? – Ja, det är väl bra om man försöker hitta en lösning. Det är det fullt fritt för dem att göra."

Väl bra? Man borde väl hoppa högt av glädje eller finns det en besvikelse?

Det är alltför lätt att kasta ur sig det finns svårigheter att bemanna under sommaren utan att ha utrett frågan. Det är att sitta på sina höga hästar och agera maktfullkomligt! Är det någon som funderar på varför situationen är som den är inom landstinget?

Ragnhild Lindström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel