Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingsfolk på resa till Bologna

Sju politiska sekreterare samt landstingets administrativa chef i Västernorrland genomför i dagarna en studieresa.

Resmålet är Bologna i Italien, något som väcker viss kritik i landstingshuset.

Deltar på turen gör Per Wahlberg (m), Stefan Dalin (s), Ingeborg Wiksten (fp), Sverker Ågren (kd), Erik Domeij (sjvp), Christina Höj Larsen (v) och Fredrik Lundvall (c), samtliga politiska sekreterare för respektive parti i landstinget.

Delegationen leds av den administrativa chefen Cecilia Aspholm. Resan pågår 21-25 maj och flera studiebesök står på programmet.

Bland annat handlar det om regional utveckling, sjukvårdsfrågor och volontärarbete.

Bedömningen är att resan kostar ungefär 5 000-6 000 kronor per person, eller mellan 40 000 och 50 000 kronor totalt. Det är förmodligen billigare än en liknande studieresa i Sverige.

Men irritation hörs ändå på hemmaplan. I slutändan är det landstinget som betalar vare sig pengarna kommer från partistöd eller från den administrativa avdelningens budget.

Italienresan kan sticka i ögonen på många i samma veva som sjuksköterskor strejkar för bättre betalt och landstinget står inför en stor ekonomisk kris med kommande besparingar.


KLAS LEFFLER
070-555 20 14