Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingsdirektören går – och skrattar väl hela vägen till banken

Anders L Johansson har varit landstingsdirektör i Västernorrland i snart fem år och hett har det väl egentligen först nu blivit, trots muller när han för några år sedan köpte dyra konsulttjänster av en tidigare kollega.

Nu är tanken uppenbarligen att Johansson går redan om en dryg månad, efter nästa landstingsfullmäktigemöte som hålls den 28-29 november – och det verkar som att det sker på hans eget initiativ – precis som när han lämnade Arbetsmarknadsstyrelsen för precis tio år sedan, även då efter massiv kritik.

Och nu till det lustiga.

Så här skrev Svenska Dagbladet då, i juni 2005: ”Mitt i den stora omorganisationen av Ams hoppar högste chefen Anders L Johansson av. Avgångsbeslutet beror inte på den hårda kritiken från bland annan fackligt håll. Motivet, säger han själv, är att han vill göra något nytt.

Jag utesluter inte ett liknande uttalande i dag.

Vissa flyter likt grädde – eller är det skit jag tänker på? – upp till ytan och skjutsas vidare till något nytt välbetalt jobb.

Och kvar står landstinget Västernorrland med sin kassa ekonomi som inte blir bättre av vad jag förmodar är en generös uppgörelse med den snart före detta landstingsdirektören.