Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingets trappor ska städas från toppen – det borde ha skett för länge sedan

Annons

Nu ska landstinget införa ytterligare en nämnd. En så kallad supernämnd med ansvar för hälso- och sjukvården i Västernorrland. Men eftersom landstinget i Västernorrland abdikerat, det vill säga avsagt sig ansvaret för hälso- och sjukvården i Västernorrland, så behövs ingen supernämnd. Denna skulle bara bestå av interna personer, vilket knappast kan förmodas tillföra ett dugg vad gäller vården i länet.

Vården i Västernorrland blöder sedan drygt 30 år när landstinget drabbades av sinnesförvirring och storhetsvansinne och byggde Sundsvalls sjukhus – i dag alldeles för stort eftersom det tar död på all annan vård i Västernorrland – samtidigt för litet för att klara den belastning som det inneburit med alla nedläggningar.

Först Härnösands akutsjukhus, senare medicinsk rehab och Sollefteå akutsjukhus och nu stympar man Örnsköldsviks akutsjukhus. Och märk väl att all nedrustning är olaglig då det saknas både konsekvensbeskrivningar och kostnadsanalyser, vilket måste anses vara lag då det handlar om medborgarnas pengar.

Läs också: Dags att ta ändan ur vagnen politiker – rensa upp i era egna träsk

Nedrustningen sker på vaga grunder och saknar giltiga beslutsunderlag. Problemen blir inte mindre av att vi har ett rättssystem som gör det så gott som omöjligt för oss medborgare, skattebetalare och patienter att överklaga landstingets ständiga idiotiska beslut – ena dagen att lägga ner vårdande verksamhet i Västernorrland, nästa dag kasta ut miljoner på konsulter, chefer, direktörer, stafetter och fallskärmar. Till vilken nytta? Ja, inte till nytta för medborgarna i alla fall.

Jag i egenskap av mångårig kämpe för vården i Västernorrland hävdar allt jämt att Landstingets beslut är olagliga då vi aldrig hört att det ska sparas i Landstingskansliet. Allt ska sparas på oss skattebetalare och medborgare, och visserligen är vi medborgare luttrade vid det här laget, men nu får det vara slut med landstingets svek och lögner.

Landstinget sviker oss medborgare och skattebetalare genom att nedrusta vården i Västernorrland.

Nu ska Landstingets trappor städas från toppen, vilket skulle ha varit den första åtgärden för att komma till rätta med den ständigt påstådda taskiga ekonomin.

Sammanfattningsvis ser läget ut så här:

Landstinget sviker oss medborgare och skattebetalare genom att nedrusta vården i Västernorrland.

Fyra akutsjukhus blev först tre, därefter blev tre akutsjukhus två och i dag är det frågan hur länge det tar innan landstinget raserat Örnsköldsvik Akutsjukhus.

Den medicinska rehabiliteringen som hade sin verksamhet i Härnösand och som betjänade Västernorrland, Jämtland och Gävleborgs län lovades utveckling. I stället har hela den medicinska rehabiliteringen för unga i nämnda län raserats genom landstingets nedrustning och svek.

Att Landstingets nedrustning skulle vara ekonomiskt betingad är ren lögn. Landstingets tid är förbi och det måste få kännbara konsekvenser i valet 2018, om vi över huvud taget ska ha landstinget kvar.

 

Andreas Menzel

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel