Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstingets nya kalldusch – fyra av tio anställda vill inte ge rekommendation

42 procent av medarbetarna skulle inte rekommendera Landstinget Västernorrland som arbetsgivare.
Dessutom ökar arbetsbördan kraftigt för landstingets chefer.
Det resultatet visas upp i landstingets Chefs- och medarbetarenkät.

Bristen på vårdpersonal är ett av Landstinget Västernorrlands mest allvarliga bekymmer. Inom länets primärvård brottas man med läkarvakanser på kring 50 procent och kostnaderna för stafettläkare har länge varit ett av de värsta slukhålen i de egna finanserna. Bristen på sjuksköterskor är också alarmerande och har bidragit till en ständigt ökande andel stafettsjuksköterskor samt stängda vårdplatser.

Läs också: Brev till politikerna: Nu varnar 14 länsklinikchefer för patientsäkerheten

Med det perspektivet är det alarmerande att bara 58 procent av landstingets medarbetare skulle rekommendera landstinget som arbetsgivare, enligt Chefs- och medarbetarenkäten för 2015. Siffran är dessutom dalande, eftersom den låg på 62 procent i enkäten för 2014. Bland cheferna är siffran betydligt högre. Här rekommenderar 81 procent av cheferna landstinget som arbetsgivare.

Landstingets sjukhusdirektör Nina Fållbäck-Svensson är bekymrad över uppgifterna.

– Det där bekymret hade vi i Jämtland också och det är ett jättestort bekymmer för medarbetarna är våra viktigaste reklampelare, det vill säga att man ska kunna förmedla till andra att här är det roligt att jobba och här har vi bra arbetsvillkor och en bra arbetsmiljö, säger Nina Fållbäck-Svensson.

Hur reagerar du på resultatet från enkäten?

– Att så många inte kan rekommendera oss som arbetsgivare, det vittnar om att vi brister någonstans. Det här behöver vi ta på allvar och det är något som jag behöver följa i mitt jobb med mina länsklinikchefer och hur man jobbar med de frågorna, säger Nina Fållbäck-Svensson.

Läs även: Sämsta lönerna i Sverige gör att sjuksköterskor flyr

Chefsenkäten visar även på en kraftigt ökad arbetsbörda för landstingets chefer. Vid 2014 års mätning jobbade hälften av cheferna 45 timmar i veckan eller mer. Den siffran har på bara ett år ökat till två av tre chefer.

2014 jobbade var fjärde chef 48 timmar i veckan eller mer. Den siffran har ökat till mer än var tredje chef under 2015.

Överlag sammanfattas annars enkäten av landstinget med att årets resultat generellt ligger på samma nivå som 2014 när det gäller medarbetarna.

"Medarbetarna upplever en god fysisk och psykisk hälsa, även om index sjunkit något (en enhet)" står det i summeringen av medarbetarenkäten.

Däremot visar chefsenkäten ett generellt lägre värde jämfört med föregående mätning. Förbättringsområden som pekas ut är föga överraskande arbetsbelastningen.

Här hittar du allt om landstinget