Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget vill sälja naturbruksgymnasier

Naturbruksgymnasierna i Nordvik och Skedom ska få nya ägare. En utredning kring skolornas framtid har kommit fram till att en försäljning är det bästa alternativet.

I dag är landstinget huvudman för naturbruksutbildningen. Diskussioner har dock pågått under många år om huruvida landstinget ska bedriva gymnasieutbildning. Och nu anser både landstinget och kommunerna att det är dags att avgöra frågan.

Kramfors och Sollefteå däremot är beredda att ta över ansvaret för skolorna med befarar att de inte klarar det på egen hand. Därför vill man ha någon form av avtal med Härnösand och Örnsköldsvik om köp av utbildning.

Utredningen föreslår också att förhandlingar inleds med andra intressenter som kan vara villiga att ta över de två skolorna.

På tisdag ska landstingets regionala nämnd ta beslut. Målsättningen blir då att en ny ägare, vare sig det blir en kommunal organisation eller en privat entreprenör, ska ta över 2009.MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67