Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget och syrgasapparater

Angående landstingets beslut att ej inköpa en kombinerad koncentrator för syrgas som fungerar även vid strömavbrott. Refererar till tidningens reportage den 20 augusti 2010 där det framgår att min fru är bunden till sin syrgasapparat dygnet runt.

Vid strömavbrott slås koncentratorn ut, jämte larmet och telefon varvid min fru ganska snart får andningssvårigheter. Min frus hälsa försvagas kontinuerligt.

Den kombinerade apparaten sägs vara cirka 20 000 kronor dyrare.

Vid förfrågan till landstinget om den kombinerade apparaten blir svaret att "de köper ej in sådana apparater". De hänvisar till att vi kan själva inköpa syrgastuber att ha i reserv i hemmet. Man måste beställa tre sådana tuber på en gång till en kostnad av 20 kronor per dygn, därjämte tillkommer strömkostnader till koncentratorn, 2 500 kronor per år.

Om vi skulle inköpa dessa syrgastuber så kan min fru ej koppla in dessa på grund av dålig syn, 1 samt att hon är helt sängliggande. Den är ganska förståelig den oro min fru känner när det blir elavbrott och ingenting fungerar och att jag ej råkar vara i hemmet när det inträffar. Jag måste dagligen gå ut och uträtta nödvändiga ärenden.

Är det landstingets mening att min fru skall riskera livet för er njugghet att inte ge henne den kombinerade apparaten. Landstinget kan ju minska sina omtalade resor och fester runt om i landet så kanske pengarna räcker till denna apparat.

Landstingsrådet Elisabet Strömkvist, sosse, har i tidningen uttalat att "kol-patienter är en prioriterad grupp i samhället". Jag frågar: På vilket sätt är min fru prioriterad i detta ärende?

Hennes uttalande är bara floskler och tomma ord och något annat var väl ej att vänta.

Jag hoppas att vi efter valet får ett borgerligt styrt landsting och att de kanske har en bättre människosyn än det nuvarande "sossegänget".

Primärvårdsdirektör Lennart Moberg kan ju denna gång uttala sig i ärendet och ej hänvisa till läkare. Vad har läkaren med landstingets ekonomi att göra?

Man får skämmas att tillhöra detta landsting, därjämte påstås detta landsting vara det mest ekonomiskt misskötta landstinget i landet.

Sigvard Glender

Make

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel