Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget har blivit en dyr koloss – annat var det på 50-talet

Efter att tidigare ha uppskattat programmet "Uppdrag granskning", blev jag både förvånad och besviken över programmet om sjukhusockupationen i Sollefteå förra onsdagen. Det blev bara ett snyftreportage om de stackars politiker som blivit trakasserade på Facebook. Inte ett ord om de miljonbelopp som slösats bort på exempelvis Thelin-affären, de fruktansvärt dyra stafettjänsterna och den växande och dyra administrationen.

När jag som ung sjuksköterskeelev kom till det då nybyggda sjukhuset i Örnsköldsvik i början av 50-talet, sköttes så gott som all rekrytering av en husmor och av läkarna själva. Sjukhuset hade ett väldigt gott renommé i hela landet.

Frågan är om inte hela landstinget borde tas bort. Det har blivit en stor och fruktansvärt dyr koloss, som knappast kommit patienter och personal till godo. Tvärt om har det skrämt iväg fotfolket – nämligen de läkare och övrig vårdpersonal som dignat under den stress, och tidspress som all dokumentation tar från det egentliga arbetet – nämligen det att hjälpa patienterna.

Tora Engström

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också:

"Nedläggningen av små akutsjukhus – en cancersvulst med katastrofala regionalpolitiska följder"

S: Framtidens hälsocentraler byggs – utveckling och patienter står i fokus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel