Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landslaget ska upp ur gropen

Annons

Nye förbundskaptenen Torbjörn Klingvall har tagit ut sin första mästerskapstrupp, till handbolls-EM. Efter att ha laddat upp med sina första tre matcher- och tre förluster.

Nu måste vi komma upp ur gropen, säger han till TT.

Efter den tredje förlusten, på söndagen mot Danmark 25-31, på lika många dagar i fyrnationsturneringen i Norge, bantade Klingvall ner sin trupp till 16 spelare - de som ska till EM i Serbien med start den 4 december.

Det är grundbultar vi känner igen. Linnea Torstenson, Isabelle Gulldén. Men det är också unga, lovande spelare.

Lina Blom, hon har vuxit kolossalt i försvaret och i linjespelet, säger Klingvall. Louise Sand... och Johanna Westberg har varit en bra injektion, fortsätter förbundskaptenen när han ska lyfta fram den nya generationen.

Förbundskaptenen är nöjd med vissa bitar efter de tre matcherna i Norge.

Periodvis har vi haft ett glimrande försvar. Och nu har vi testat färdigt - det gäller att vara tydligare framåt.

Specialträning av målvakterna

För anfallsspelet behöver förbättras, även om Torstensson visade vad hon kan betyda, främst i den andra matchen, Hon gjorde sju mål mot Norge. Även om det inte heller räckte till seger.

Vi har testat mycket, vilket har påverkat resultatet, säger Klingvall.

På målvaktsposten saknas Gabriella Kain som tidigare meddelat att hon slutar i landslaget. Cecilia Grubbström är nu den med erfarenheten, och hon backas upp av Maria Olsson. De ska gnuggas på lägret fram till EM.

De kommer att specialtränas.

"Bredda och utveckla"

Träningarna och tiden fram till premiären, där man möter Danmark igen, kommer även att ägnas åt det icke fysiska - hitta självförtroendet efter de senaste förlusterna.

Nu måste vi komma upp ur gropen, komma upp i nivå igen mentalt.

På Danmark har Sverige en fördel enligt Klingvall. Saker man ska nöta in i de kommande dagarna blir nya för danskorna när de möter Sverige i EM-slutspelet.

Danmark visade alla sina olika försvarsspel. Men vi har inte kommit så långt. Vi ska bredda och utveckla nästa vecka. Det är en fördel.

TT:Vad är målet i EM?

Vi ska gå vidare från första rundan och sen ta en match i taget.

Mer läsning

Annons