Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landskrona stänger av två spelare

Annons

Superettanlaget Landskrona stänger av två spelare sedan de misstänkts ha påverkat matchresultat.

Spelarna anmäls också till svenska fotbollförbundet - och riskerar även polisanmälan.

Inför Landskronas match mot Gais, som spelades i måndags, tog Svenska Spel beslut att stoppa spel på Landskronas matcher under resten av säsongen. Detta skedde sedan representanter för klubben kontaktat fotbollförbundets jurist på grund av att det förekommit märkliga spel på lagets förlustmatcher mot Falkenberg och Örebro tidigare i höstas.

Det är ett väldigt tufft och tråkigt beslut vi har tvingats ta. Händelsen är fortfarande under utredning och vi har lämnat över det till förbundet, säger Landskronas sportchef Mats Aronsson till gp.se.

Inte bara Landskrona

Spelarna kommer under utredningen inte att delta i några matcher för Landskrona. Enligt förbundets tävlingsbestämmelser är det föreningens skyldighet att utan dröjsmål anmäla personer som misstänks ha kunnat påverka utgången av en match.

Fotbollförbundets chefsjurist Krister Malmsten uppger för Sydsvenska Dagbladets nätupplaga att det inte bara är Landskrona som har varit inblandat i matcher med där det har förekommit suspekta spelaktiviteter. Över tio matcher är föremål för utredning i samarbete med Svenska Spel.

Det är ett allvarligt hot mot idrottens integritet, säger Malmsten till Sydsvenska Dagbladets nätupplaga.

I bottenstriden

En spelare som varit inblandad spel på egen match riskerar två års avstängning från idrottslig verksamhet.

Kommer vi fram till en sådan sak blir det även en polisanmälan. Detta finns i brottsbalken och handlar om muta och bestickning, säger Malmsten.

Med två omgångar kvar är tolfteplacerade Landskrona indraget i bottenstriden. Laget har fyra respektive fem poäng ner till Värnamo och Varberg under kvalstrecket.

Mer läsning

Annons