Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landais visade vägen

Irländske forwarden George Landais visade vägen när Kramfors knäckte topptippade IFK Östersund med 2-1.
– Härligt att vi kunde hålla hela vägen, myste matchvinnaren.

Annons

Kramforsanfallaren utnyttjade ett tafatt ingripande av gästernas målvakt Patrik Kvarnlöf, denne skulle rensa undan bollen men fick inte bort den tillräckligt långt, utan George kunde pricka in skottet i tom bur.

– Det är fantastiskt, en sådan här bra start har jag inte fått tidigare under mina tre år i Sverige.

Tre mål på två matcher, det lovar gott inför fortsättningen. Men han har en del att leva upp till.

– I Junsele gjorde jag sex mål på lika många matcher.

Han var visserligen glad över sin insats, men desto mer glad över segern.

– Starkt av oss att slå Östersund med tanke på att det fattades åtta spelare ur truppen.

Samme man var i högsta grad inblandad i Alliansens 2-0 mål på straff, för det var Landais som bröt in och tvingade motståndarbacken att slå undan benen på honom.

Kramfors fick precis den start de ville, annars hade Brian Wake ett jätteläge redan efter 45 sekunder, när han fri skulle runda KA-målvakten men en snedstuds förstörde det gyllene tillfället.

I stället spelade Kramfors klokt och kontringsinriktat med ett kompakt försvar och snabba spelvändningar, visst jämtarna hade ett stort bollinnehav men förutom chansen i matchöppningen skapade de inte mycket.

Efter paus hade Kramfors bra kontroll på matchen tills 1-2 målet kom. De sista 20 minuterna blev en enda stor Östersundsanstormning.

– Vi gör en fantastisk insats och fokuserade oss främst på defensiven och att ligga rätt i banan. Det gällde att inte gå bort oss på deras spelvändningar och sedan utnyttja de fria ytorna, sa KA-tränaren Henric Karlsson.

Mittlåsen Nils Grahm och Johannes Thelin klockrena, på mitten jobbade Stefan Bylund bra. George Landais har vi redan nämnt, men även Antolij Ptashnyk oväntat pigg forward med tanke på att han landade härom dagen i Kramfors.

Sedan noterade vi att Viktor Eriksson saknades eftersom han inte blir spelklar förrän på måndag, att Tobias Stenberg inte kunde komma loss på grund av en tenta i skolan, att målvakten Vadim Istrati har en match kvar på sin avstängning, samt att Jamie Steels ljumskproblem stoppade honom.

Kramforstränare Carlsson har angenäma problem med laguttagningarna framöver.

Division 3 Mellersta

Kramfors-Östersund 2-1 (2-0)

1-0 (19) George Landais, 2-0 (44) Jesper Forsberg, 2-1 (69) Jonathan Lundbäck

Domare: Arian Chalak, Kvissleby

Publik: 282