Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lämnar SD efter rasistbråk

Annons

Kent Jansson, kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Tidaholm, lämnar partiet i protest, skriver Expo Idag. Anlednigen är att SD-topparna får vara kvar i partiet trots filmerna från Expressen. Martin Kinnunen, pressansvarig i SD, säger att Jansson lämnde partiet för en helt annan anledning.

Jansson är kritisk till att SD-topparna Kent Ekeroth, Erik Almqvist och Christian Westling får stanna i partiet sedan Expressen i en film avslöjat dem med att använda rasistiska och sexistiska ord mot andra människor, samt beväpna sig med järnrör.

Jag kan inte sitta för ett parti med höga företrädare som kallar människor för blatte, hora och beväpnar sig med järnrör. Det är så osmakligt. Det gör inte saken bättre att folk tar dessa i försvar, säger han till Expo Idag.

Men enligt Martin Kinnunen nämnde Kent Jansson inget om Expressen-filmerna när han i går meddelade partidistriktet att han lämnar partiet.

Det nämndes absolut ingenting om något rasistbråk. Han ville ha 6 000 kronor omedelbart för att köpa en dator och fick svaret att han skulle skicka önskemålet till styrelsen. Då valde han att hoppa av. När Expo frågar har han en annan förklaring. Vi tycker att det liknar en efterhandskonstruktion, säger Kinnunen.

Mer läsning

Annons