Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läktaren rasade under utematch

Måndagens utomhusmatch mellan Frölunda och Färjestad på Ullevi kunde slutat riktigt illa. En del av Färjestads supporterläktare rasade, skriver Göteborgs-Postens nätupplaga.

Vår läktare gick sönder. Folk trampade igenom och var rädda. 10-15 personer hade riktigt ont efteråt. Man funderar på vad som kunde hänt om vi stått högre upp. Polisen tog oss inte på allvar. Vi kommer att gå vidare med det här, säger Krister Alisson, klackmedlem i Carlstad Finest Crew.

Flera uppgifter gör gällande att stålbalkar vek sig och att hål uppstod på ståplatsläktaren när plankor hoppade ur sina lägen.

Hade någon i vår klack stått högre upp kunde hela skiten ha brakat, säger Benny Sjöström, ordförande i Färjestad BK:s officiella supporterklubb The Wolfpack.

Dessutom framkommer nu uppgifter om att den nya rekordsiffran kanske inte alls stämmer. Enligt Radiosporten ska Frölunda ha sålt fler biljetter än det fanns platser för inne på Nya Ullevi och därmed är det tveksamt om rekordet (31 144) kan godkännas. Internationella ishockeyförbundet meddelade i samband med matchen att det var ett nytt publikrekord, men riktar också kritik mot arrangörerna:

Det här måste gå rätt till. Den siffran som står på vårt certifikat måste vara rätt, för ett Europarekord kan aldrig ifrågasättas, säger förbundets informationsansvarige Simon Szemberg.