Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkare underkände sjukersättning för sin egen patient

Försäkringskassan och länsrätten var överens och sjukersättningen drogs in för en kvinna i Kramfors. Men försäkringsläkaren och kvinnans egen läkare var samma person.

Den 40-åriga kvinnan som haft halv tidsbegränsad sjukersättning i två omgångar sedan september 2002 fick avslag när hon sökte fortsatt ersättning för sina ryggbesvär.

Man tyckte inte att hennes arbetsförmåga var nedsatt med minst en fjärdedel. Det grundades på ett läkarutlåtande från en familjeläkare i Kramfors och på en bedömning från Försäkringskassans egen försäkringsläkare.

När kvinnan överklagade länsrättens dom gjorde så kammarrätten sin upptäckt. Försäkringsläkaren var ju samma person som förut hade behandlat kvinnan och skrivit intyg som låg till grund för hennes sjukersättning i fyra år.

Slutsatsen blir att läkaren är jävig.

Om kvinnan får sina pengar är en helt annan sak. Målet återvisas till Försäkringskassan för ny handläggning med ny läkare.


KLAS LEFFLER
070-555 20 14

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67