Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läkare: Clinton blir återställd

Annons

Läkare tror att USA:s avgående utrikesminister Hillary Clinton blir återställd efter sin blodpropp.

Clinton toppar listan över vem demokraterna vill se som kandidat inför presidentvalet 2016.

Clinton, som vårdas på sjukhus, har drabbats av en blodpropp mellan hjärnan och skallbenet, men utan att få permanenta skador, uppgav hennes läkare på måndagskvällen. De säger sig vara övertygade om att hon kommer bli helt återställd.

65-åriga Hillary Clinton har varit borta från arbetet sedan början av december och ställt in utlandsresor med hänvisning till magsjuka. Den 15 december meddelades att hon fått en hjärnskakning efter att ha svimmat på grund av uttorkning, vilket lett till spekulationer om hennes hälsa.

Sedan tidigare har hon aviserat att hon vill sluta som utrikesminister när president Barack Obama inleder sin andra mandatperiod. Obama har nominerat senatorn John Kerry till hennes efterträdare.

Enligt en opinionsmätning som tv-kanalen CNN och ORC International låtit göra är stödet för Hillary Clinton som eventuell presidentkandidat 2016 mycket stort. 85 procent av de demokrater och oberoende väljare som tror sig komma att stödja demokraterna i nästa val säger sig vara mycket villiga eller ganska villiga att rösta på Clinton.

Mer läsning

Annons