Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laines slalomtur knäckte Brynäs

Annons

Brynäs segersvit tog slut efter tre matcher. Serieledande HV 71 vann 3-2 i Gävle sedan Teemu Laine visat vägen med ett mycket snyggt solomål.

Brynäs drabbades av en jobspost redan på matchvärmningen då Jacob Markström fick ett hårt skott på ena axeln och tvingades lämna återbud. På backsidan var Brynäs också drabbat av återbud på flera spelare varför Alexander Sundström fick flytta ner som back, ett par juniorer kallades också in.

Brynäs höll emot bra under de två första perioderna, hade också ledningen sedan Magnus Kahnberg överlistat Stefan Liv i friläge.

HV:s JVM-forward Mattias Tedenby kvitterade innan Teemu Laine bjöd på en riktigt vass soloprestation. Laine tog pucken på egen blå linje och satte full fart framåt. Brynässpelarna fick finna sig i att agera rundningsmärke och helt plötsligt var Laine helt ren med Eddie Läck i Brynäs-målet. Med ett distinkt handledsskott på plockhandssidan satte han 2-1.

Adam Alqvist satte sedan 3-1 för HV men Brynäs gav sig inte utan gjorde 3-2, plockade ut målvakten i slutet men förmådde inte kvittera.

HV behåller tack vare segern serieledningen.