Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägre räntor - stabil krona

Marknadsräntorna sjönk under tisdagen. Kronan handlades oförändrad mot euron och stärktes marginellt mot dollarn.

Skops senaste undersökning av företagens ekonomiska förväntningar visar att återhämtningen i ekonomin är starkast i storstadsområdena. Den ekonomiska återhämtningen planade ut under slutet av 2009. Men företagen är optimister och räknar med tillväxt under första halvåret 2010.

Det är dock stor skillnad på olika branscher. Handel och tjänstenäringar rapporterar stark tillväxt, medan det är låg aktivitet i tillverkningsindustrin.

På tisdagen kom statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) och Handelns utredningsinstitut (HUI) som visar att försäljningen i detaljhandeln ökade i november, fast mindre än väntat. Optik och elektronik säljer betydligt bättre än förra hösten, medan det går sämre med skoförsäljningen.

Det syns att vi för ett år sedan var på väg in i krisen och att vi nu är på väg ut ur den, säger Jessica Lindblom, analytiker på HUI.

Detaljhandelns omsättning ökade i november med 5,8 procent jämfört med samma månad i fjol, mätt i löpande priser.

I fasta priser och kalenderkorrigerat blev ökningen 3,6 procent.

Räntan på den tioåriga statsobligationen sjönk med 0,03 procentenheter till 3,38 procent. Räntan på den tvååriga statsobligationen sjönk med 0,04 procentenheter till 1,70 procent.

Kronan handlades oförändrat mot euron. Mot dollarn stärktes kronan med ett öre till 7:17 kronor.

Tioårig statsobligation: 3,38 procent (3,41).

Tvåårig statsobligation: 1,70 procent (1,74).

Euro: 10:35 kronor (10:35).

Dollar: 7:17 kronor (7:18).

TCW-index: 136,18 (136,37).

Siffrorna inom parentes anger räntor och valutor vid stängningen föregående handelsdag. Ju lägre TCW-index, desto starkare krona.