Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lägligt VM-uppehåll för Västerås

För de regerande svenska bandymästarna Västerås kommer VM-uppehållet lägligt. Efter 3-3 mot Edsbyn har VSK bara tio segrar på 18 matcher.

Sandviken toppar tabellen inför ledigheterna.

Trots SM-guldet från i våras har inte Västerås med en enda spelare i VM-truppen, något som kan bli guld värt framåt mars månad.

Medan övriga topplag skickar spelare till Moskva och sju matcher på åtta dagar kan VSK:arna vara hemma och träna ihop laget.

Det kan behövas.

Bara en poäng

Mot Edsbyn gjorde de en stark insats, i en match som växlade mellan stor underhållning och mycket bolltransport, men fick bara med sig en poäng.

Västerås Tobias Holmberg fastställde slutresultatet en dryg kvart från slutet på frislag sedan Anders Östling fällts nära straffområdesgränsen.

Just Holmberg och Östling får vara reserver på hemmaplan, närmare en spelare i VM-truppen än så kom inte VSK.

Sandviken toppar

I stället är det Sandviken som går till VM-uppehållet i serieledning.

Toppmötet med Bollnäs slutade 5-4 sedan Magnus Muhrén - petad i VM-truppen - gjort två mål och mycket vackert spelat fram till ett tredje.

Bollnäs var dock ett ribbskott från att få med sig en poäng I slutminuterna.

Notervärt i övrigt var att skyttekungen Christoffer Edlund gjorde sitt 78:e och 79:e mål för säsongen och att Bollnäs gjorde tre mål på endast fem slagna hörnor.

Segrar även för Vänersborg (5-1 mot Sirius), Vetlanda (8-3 mot Kungälv), Haparanda (8-2 mot Katrineholm) samt Broberg/Söderhamn (8-3 mot Villa-Lidköping) medan Patrik Nilsson och David Karlsson gjorde fyra mål vardera när Hammarby inte hade några som helst problem att besegra Falun med 16-4.