Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägger ner A-lag och J18

/
  • Svedjeholmens IF kommer inte att ha ett lag i division 2 nästa säsong – klubben har beslutat att lägga ner sitt A-lag, samt J18-laget. Hädanefter ligger all fokus på ungdomslagen.

Svedjeholmens IF blir en ren ungdomsförening.

Klubben har beslutat att lägga ner A-laget och J18-laget.

– Jag förstår inte hur de tänker, säger spelaren Emil Fridh.

Annons

När Ulvö Hockey gjorde entré på hockeykartan för några veckor sedan utökades seniorlagbeståndet i Örnsköldsviks kommun.

Trodde man.

Nu visar det sig att det är status quo.

Svedjeholmens IF väljer nämligen att lägga ner sitt A-lag, som återuppstod och spelade i division 2 i vinter, samt sitt J18-lag. Nästa säsong kommer U14-laget att vara Svedjeholmens äldsta.

– Visst är det tråkigt att vi inte kan ge de här spelarna möjligheten att fortsätta hos oss, men vi känner att det tar för mycket kraft. Vi är få som är engagerade i klubben och det får inte gå ut över ungdomslagen. Ska man ha ett A-lag så måste intresset finnas, säger ordföranden Magnus Karlström.

Emil Fridh, som tillhörde A-laget i vinter, är kritisk till att Svedjeholmen lägger ner representationslaget.

– Vi hade ett möte i veckan och det var 20 killar som kom, så intresset från spelarna är det inget fel på. Det känns också som att vi fixade det mesta själva under säsongen som var, så jag förstår inte hur de kan säga att de inte har kraft för att ha ett A-lag, säger Fridh, som även ifrågasätter det ekonomiska i att plocka bort ett stort antal spelare från klubben.

– I vinter kostade det oss ungefär 7 000 kronor per skalle för att spela. Vi hade en träningsavgift och ovanpå det hade vi beting; pengar vi skulle dra in genom att sälja lotter och annat. På 20 spelare blir det 140 000 kronor och driften av hallen blir ju inte billigare för att ett lag försvinner.

Magnus Karlström säger att han inte är särskilt orolig över att ekonomin ska bli lidande utan ett A-lag och ett J18-lag.

– Det som kan hända är att vi inte har samma beläggning på isen i O-rinken, men förhoppningsvis är det andra som vill hyra in sig, vi vet ju exempelvis inte hur det blir med Kempis.

Finns det inget värde i att ha ett A-lag i föreningen?

– Visst finns det ett värde i det, men faktum är att det i dag är Modo som är vårt representationslag. Det är inte vårt A-lag som ungdomarna blickar mot, det är mot Modo. Vi slåss för vår överlevnad på ungdomssidan och vi känner att vi måste fokusera på det, säger Karlström och fortsätter:

– Inför förra säsongen sa vi att A-laget skulle vara självbärande, men det är ändå mycket som måste ordnas. Det är inte alltid som de i A-laget är helt nöjda, om det exempelvis är något fel på isen är det de som blir kinkiga medan de yngre inte bryr sig.

Vill ni inte ha ett A-lag för att spelarna varit för gnälliga?

– Nej, så menar jag inte. Men det är mycket som måste ordnas och vår sportgrupp känner att orken inte finns.

Spelarna i A-laget har undersökt möjligheterna att flytta hela truppen till en ny klubb, exempelvis KB 65 eller Järved, men det gick inte och nu står alltså ett stort antal spelare utan klubbadress.

– En del kanske flyttar till Ö-vik Hockey eller till Husum, men det är nog många som kommer att lägga skridskorna på hyllan. Det känns riktigt tråkigt, säger Emil Fridh.

Annons