Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laget tappade inte bara 2–1-ledningen

Härnösands FF hämtade sig efter skräcköppningen och den målmässiga vändningen kom också via två hörnmål efter paus.
– Men efter de kvitterade till 2–2 kort därefter skapade vi absolut ingenting, suckar HFF-tränaren Patrik Jonsson efter 3–2-förlusten mot Teg.

Härnösands glädje över det spelmässiga lyftet senast mot Hudiksvall blev kortvarig.

– Ja, tyvärr. Vi fick sämsta tänkbara start av matchen. Teg gjorde mål på sitt första anfall, ett distansskott som smet in vid ena stolpen, berättar HFF-tränaren Patrik Jonsson vars lag kom till spel utan ordinarie målvakten William Amamoo samt mittfältarna Adam Kalenga och Johan Ödmark.

Till skillnad från senast var Edjis Ivasko tillbaka i mittförsvaret och då fick Fredrik Nilsson flytta fram till en central innermittfältsplats.

Efter första halvtimmens spel började så sakteliga gästande Härnösand ta över spelkommandot och laget hade bud på kvittering innan pausvilan.

– Nick Scharkowski hade ett friläge och Jimmie Gustafsson fick också en skaplig chans, men vi kände trots 0–1 att vi var på väg in i matchen på ett bra sätt, summerar Patrik Jonsson.

Inledningen av andra halvlek pekade åt samma håll. Härnösand förde spelet och skapade också ett antal hörnor.

Efter två av dessa hade laget vänt underläget till ett överläge.

– På den första nickas bollen bort ur straffområdet, men Edib Kurtovic skjuter in den mot röran igen – rakt på Robin Bergman som kan ta emot och kyligt rulla in 1–1.

– Tvåan var mer skolbok. Jimmie Gustafsson´s hörna var perfekt slagen och Fredrik Nilsson kom högst i duellen och nickade kliniskt in 2–1.

Då visade matchklockan på 56 spelade minuter.

Men glädjen vara bara i två minuter – och efter hemmalagets 2–2-kvittering fanns plötsligt ingenting att glädjas åt.

– Nej, vi tappade tyvärr allt efter deras snabba kvittering. Vi var för långt ifrån i närkamperna, fick inte till någon press – tja, vi fick knappt låna bollen långa stunder. Teg rullade boll mycket bättre än oss, men det känns ändå surt att åka härifrån helt utan poäng, fortsätter tränare Jonsson.

En erövrad boll i den 87:e spelminuten bäddade för en HFF-omställning, men bollkontrollen förlorades lite för lättvindigt och i stället fick Teg chansen att avgöra tillställningen.

– Det blir till att bryta ihop snabbt och försöka ta nya tag i morgon bitti. Vi har ju en ny viktig match på söndag hemma mot Sandvik, avrundar Jonsson utan att plussa för någon speciell.