Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagerbäck vägrar ge upp hoppet

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck vill inte ge upp hoppet.

Det har skett otroliga saker tidigare.

Frågan är om han verkligen tror på det själv.

Det mesta talar för att sviten på fem raka mästerskap sprack när Jakob Poulsen skickade in 1-0 med tolv minuter kvar på Parken.

Bara ett mirakel kan ta Sveriges framgångsrikaste förbundskapten på att nå slutspel till ännu ett - VM i Sydafrika till sommaren.

Är det över nu?

Inte över förrän alla matcher spelats o poängen räknats ihop. Det har skett otroliga saker tidigare, säger han.

Vill inte prata framtid

Med tanke på det vägrade han också att svara på några frågor om sin framtid.

Vi ska sätta oss ned när kvalet är slut.

Vill du själv fortsätta?

Du får återkomma.

Hur mår du?

Skitdåligt!

Oavsett om det trots allt kan bli en play off-chans i november, konstaterar Lagerbäck uppriktigt att Sverige inte lyckats i kvalet till skillnad från tidigare kval under 2000-talet.

Man kan prata om otur och oflyt. De har några lägen i första, sedan avgör de med ett lite längre skott. Ett av våra lägen kan lika gärna rulla in. Det är svårt att förklara varför vi inte har marginalerna med oss men i slutändan handlar det ytterst om skicklighet. Vi flyttade fram i andra som vi hade förberett oss att göra, vi skapade en hel del, kanske inte så klara chanser. Det var det lilla sista som fattades.

Såg inte situationerna

Vad säger du om danskarnas mål?

Sånt som händer, vid omställningarna de får. Kan inte säga att vet var något speciellt med försvarets och Isakssons ingripande.

Kom ni upp till den nivå ni hade hoppats på?

Framförallt i andra tar spelarna hand om det väldigt bra, jag tycker att vi dominerade andra halvlek. Försvarsmässigt var vi bra i andra, de skapade i stort sett ingenting, säger Lagerbäck.

Vad säger du om de två bortdömda målen?

Jag ser inte från min position, kan inte bedöma om det är offside (Henrik Larsson) eller om bollen är över kortlinjen eller inte (Sebastian Larssons nick).