Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagerbäck avgår - vill slippa rykten

Förbundskapten Lars Lagerbäck avgår om Sverige inte når VM, meddelar han på en presskonferens.

Han uppger att han har talat om saken med Roland Andersson och Lars-Åke Lagrell, fotbollförbundets ordförande.

Om Sverige osannolikt skulle ta sig till VM i Sydafrika 2010 avgår han efter det.

Jag vill slippa spekulationerna. Vi var överens, säger Lagerbäck.

Även assisterande landslagsledaren Roland Andersson slutar.

Vi hade sagt att vi skulle avsluta kvalet innan vi satte oss och diskuterade framtiden. Vi pratade lite i lördags och i dag under förmiddagen. Roland och jag kommer att sluta beroende på resultat. Antingen efter VM i Sydafrika, efter ett play off eller efter matchen mot Albanien, säger Lagerbäck. Jag har varit väldigt privilegierad som fått hålla på så här länge med de här killarna. Men jag är jäkligt besviken att vi i det här kvalet inte fått in bollen, säger Lagerbäck.

Han och Roland Andersson tog beslutet tillsammans med förbundsledningen i förmiddags.

Om framtiden säger han:

Dyker det upp något intressant, jag får vara frisk och känner mig som i dag fortsätter jag gärna med fotboll. Om Henrik (Larsson) ska satsa på en tränarkarriär kanske jag får vara assisterande.

Vilka är de stora ögonblicken?

Det är så otroligt många, jag kommer aldrig att glömma den första tävlingsmatchen mot England (EM-kvalet 1998), när vi fick 0-1 i baken i första minuten och lyckades vända. De sista minuterna mot Argentina (VM 2002) var inte så jättetrevliga, men slutsignalen var väldigt skön. Matcherna mot Senegal (VM 2002) och Holland (EM 2004) kommer man heller aldrig att glömma eller när vi satt på takterrassen i Istanbul efter att vi hade gått till VM (2001). Resultatmässigt har vi varit så nära man kan prestera vad gäller lägstanivå. Jag skäms inte över de här åren.