Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lage Dahlqvist berättade minnen från sitt yrkesliv

Backsjölogen höll sitt årsmöte tisdag den 23 februari i föreningshuset i Backsjö. Lage Dahlqvist som vuxit upp i grannbyn Västansjö började med att berätta minnen från sitt yrkesliv.

Ett av de första uppdragen som ansvarig för TV4 i Örnsköldsvik var att rapportera om den första björnen som sköts i länet (i modern tid!), i Vimmervattnet i Ramsele. Skytten visade sig vara en Kåre Persson i Ulriksfors. Inslaget i tv varade i 17 sekunder men tog 12 timmar och 65 mil bilkörning för Lage och hans fotograf.

Lage Dahlqvist berättade också om när han som styrelseledamot i Ångermanlands fotbollsförbund arrangerade två landskamper mellan P15-landslagen för Sverige och Finland i Örnsköldsvik och Umeå. Landskampen i Umeå skulle spelas på konstgräs på Gammliavallen och Lage ordnade träning på Skyttis konstgräs för finländarna. För den insatsen blev han erbjuden anställning av den finske lagledaren som stolpe.

Slutligen berättade han om Doug Seegers bön om Guds hjälp att komma ur sin bedrövliga situation som uteliggare i Nashville som tre veckor senare resulterade i att Jill Johnson uppmärksammade honom vid inspelningen av sitt tv-program. Nu turnerade han i Sverige, skulle till Finland och Norge, bodde och åt mat på hotell och hade köpt hus i Texas. Doug har i dag varit nykter i tre år.

Mötet fortsatte sedan med semla och kaffe eller te. Årsmötesförhandlingarna började med en parentation efter en avliden medlem. Av verksamhetsrapporten framgick att medlemsantalet hade ökat med tre och att styrelsen nu, efter viss insats av Olle Häggström, hade börjat utreda förutsättningar att återuppta barnverksamhet.

Styrelsen fick i uppdrag att söka bidrag för värmepump, projektor och diskmaskin, men beslut i frågan skulle fattas av ett medlemsmöte. Ordförandeuppdraget beslöts att som tidigare lämnas vakant, men Steffen Johansson omvaldes som vice ordförande, Per Sundin som sekreterare och Lisbet Sundström som kassör. Dessutom valdes Eva Johansson till ungdomsledare. Årsmötet gav Eva i uppdrag att tillsammans med Lisbeth kalla främst barnfamiljer mellan Västansjö och Tjärn till en träff för att kartlägga vilken typ av verksamhet som det fanns behov av för de många barnen i förskole- och skolålder i logens grannskap. Träffen föreslogs bli söndag eftermiddag den 6 mars. Kvällens ordförande Per Sundin avslutade årsmötet och tackade deltagarna för ett positivt engagemang.

postscriptum

■■ Vill du ha läsarartiklar direkt i ditt flöde på Facebook – följ Allehanda Nära på Facebook.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel