Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laganda ska ge ryska hockeymål

Annons

Titta, vilken laganda vi har, hälsar rysk ishockey och visar upp ett helt landslag på rad inför OS.

Hemmatrycket lär bli stenhårt i Sotji.

Sida vid sida satt alla NHL- och KHL-stjärnor när Ryssland höll hov i det stora presscentret på tisdagen. Budskapet var tydligt:

Vi är här för att visa att vi är ett lag, fastslog förbundsordförande Vladislav Tretjak, vars ord nästan som på traditionellt politbyråmanér hälsades med applåder av de församlade ryska journalisterna.

Ryssland går in i OS som huvudfavorit tillsammans med Kanada, men med en historia om sig av att vara allt annat än bäst när det gäller. Trots superstjärnor som Alexander Ovetjkin, Jevgenij Malkin och Pavel Datsiuk har det sedan Sovjetunionens fall endast blivit ett ryskt silver som bäst i OS, och "bara" tre VM-guld (1993, 2008 och 2009).

Men i Sotji "kräver" hela landet ett guld.

Vi är i samma position som Kanada i Vancouver, konstaterar Ovetjkin. Men jag är ganska säker på att vi är erfarna nog att klara trycket. När vi väl kliver ut på isen kommer vi bara att tänka på hur vi ska vinna matchen.

Ett ryskt frågetecken är vem som ska vara förstemålvakt - något som ännu inte är bestämt, enligt förbundskapten Zinetula Biljaletdinov. Dessutom uppges lagkapten Pavel Datsiuk inte vara helt kurant.

Det är inget som oroar mig. Allt känns bra, hävdar dock Datsiuk själv.

Ryssland inleder mot Slovenien på torsdag.

Mer läsning

Annons