Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låga från flygmotor - 140 evakuerade

Samtliga 140 ombord på ett flygplan på Arlanda fick på söndagsmorgonen evakueras sedan en låga slagit ut från motorn strax före start.

Passagerarna fick lämna planet via rutschkanor.

Planet, som ägs av Norwegian, var på väg till Nice och hade precis rullat ut från gaten när det skedde en gnisttändning i den högra motorn.

Det slog ut en eldsflamma som en passagerare uppmärksammade och kabinpersonalen valde då att genast evakuera alla ombord, säger Åsa Larsson, pressansvarig på Norwegian, till TT. Vad jag förstått skedde det lugnt och sansat via rutschkanorna.

Lågan slocknade av sig själv när kaptenen stängde av motorn. Elden nådde aldrig kabinen och passagerarna ska inte ha varit i fara. De underrättades efter händelsen inne i vänthallen av kaptenen.

Planet, som skulle ha lyft vid 8-tiden på morgonen, ska nu undersökas av tekniker. Ett nytt plan ska ta passagerarna till Nice vid klockan 18 på söndagskvällen.