Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låg klass på Brännans nästsista framträdande – motivation slog klass

Kontraktsklara Brännan sade sig jaga femteplatsen i tabellen.
Motståndarna hade chans att försätta det negativa kvalstrecket ur spel.
– Silwing/Troja ville mer än oss – och hade en väldigt bra mittsexa, summerar Ulf Sandin, assisterande Brännan-coach efter siffrorna 28–30 (14–16).

"Motivation slår klass" är ett uttryck som ofta används i sportens värld.

Att Silwing/Troja hade mer motivation med sig in i mötet i Öbacka Sportcenter syntes dock inte i laguppställningen. Gästerna hade bara två avbytare med sig jämfört med hemmalagets fem.

– Men de fick tydligen med sig "rätt" spelare. De orkade ju köra matchen ända till slutsignalen, konstaterar Brännans Ulf Sandin.

Känslan i paus (underläge 14–16 för Brännan) var dock att hemmalaget skulle skruva upp trycket i både försvars- och anfallsspelet för att trötta ut Silwing/Troja.

Redan efter sex minuter spel hade Brännan satt sig i förarsätet (18–17), men för dagen saknades skärpan för att köra matchen. Ett par brända frilägen och bortkastade passningar i slutskedet gjorde att bortalaget avgick med segern.

Endast målvakterna Fredrik Bergqvist och Simon Wetter samt William Oderstad och Oskar Westerlind får godkänt.

Läs mer: Seriefinalen en mardröm för Härnösands handbollstjejer – nu väntar division 1-kval

Läs mer: Drömöppning av kvalet - AIK HC Härnösand ordnade femetta i Boden

Här är tabellställningen i Division 1 Norra